Use code RED14 to SAVE 14%

Vale Viver en de kinderen van Águas Formosas

Posted by on

Vale Viver en de kinderen van Águas Formosas

gepost door Sigrid Tagemose

Vale Viver, een Belgische vzw, organiseert structurele hulp voor kinderen en families in de sloppenwijken van Águas Formosas. De stad is gelegen in het noordoosten van de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais. Samen met haar Braziliaanse zusterorganisatie, werkt Vale Viver aan een toekomst op lange termijn voor de armste inwoners van de stad en het nabijgelegen platteland.

Greet, geboren in België, is reeds vele jaren actief in de strijd tegen armoede. Nivande wist zich uit de kans-armoede van Minas Gerais op te werken door zelfstudie. Uit hun vriendschap werd Vale Viver in 2003 geboren. Met de steun en het harde werk van talrijke vrijwilligers hebben zij in Águas Formosas verschillende hulpprojecten opgezet en uitgebouwd.

Kinderen ontvangen volwaardige maaltijden en extra schooling. De training van basis informaticavaardigheden geeft hen echte kansen op de arbeidsmarkt, in een maatschappij waar drughandel of prostitutie soms het enige nog overblijvende alternatief is.

Vale Viver werkt aan de sociale vaardigheden, de zelfcontrole en het zelfvertrouwen van de kinderen via culturele identiteit, dans, muziek en sport, zoals Capoeira, Maracatu en Jiu-Jitsu.

Sustainable vegetable gardens make small communities self-sufficient. On top of Duurzame moestuinen voorzien kleine gemeenschappen in hun onderhoud. Naast deze projecten, helpt Vale Viver kinderen en families met administratie, informatie en workshops. Door het bereiken van kleine werkbare doelen bouwen ze aan een weg uit de armoede.

Alle activiteiten waarin social distancing niet kan worden gerespecteerd, worden nu tijdelijk vervangen door de dringende verdeling van voeding, basisproducten en hygiëne kits. Op die manier blijft Vale Viver individuele hulp verlenen tijdens de corona pandemie.

https://vale-viver.org/projecten

JUS JUS schenkt 15 % van elke bestelling* die jij plaatst, aan Vale Viver

*tussen 26/11/2020 en 02/12/2020

Gebruik promo code THANKS15 en je ontvangt een korting van 15%

Herwin je natuurlijke kracht.

En maak het verschil…

PLAATS NU JE BESTELLING

← Older Post Newer Post →