THE IMMUNITY WELLNESS BUNDLE & 2 RECIPES TO TRY

Posted by on

Blijf thuis, blijf gezond met onze IMMUNITY WELLNESS PACK

JUS JUS bezorgt alle basisproducten voor jouw immuniteit-boost in één pakket thuis of je haalt het in een oogwenk bij ons op.

Nu, meer dan ooit, heb je behoefte aan een kleurrijk dieet van knapperig fruit, verse groenten evenals de vitaminen, mineralen en enzymen van 1,5 kg groenten en fruit per JUS JUS-sapmengeling (475 ml).

Dit pakket is ideaal om je lichaam actief te ondersteunen bij :

  • de strijd tegen griep en verkoudheid
  • vitaminetekort tijdens een lente waar je nog niet ten volle van geniet

De JUS JUS "faves" vind je terug in de Immunity Wellness Kit : 2 sapmengelingen, 2 gember elixirs, 1 slow cooked soep, een adriatische kruidentheemengeling.

Daarnaast maken we voor u een selectie van kraakverse groenten en fruit (4 rode appelen, 4 Conference peren, 5 wortelen, 4 sinaasappelen, 4 medium rode bietjes*) rechtstreeks van onze distributeur Biofresh.

Als je wat inspiratie nodig hebt bij het koken van de rode bieten, vind je hieronder 2 geweldige en gemakkelijke recepten:

Hummus met geroosterde rode biet (zonder bewaarmiddelen!)

  • 1 kleine rode biet*
  • een blik gekookte kikkererwten, zo goed als uitgelekt ong. 250 gram
  • de zeste van ½ grote citroen (dunne schil zonder het wit)
  • het sap van ½ grote citroen
  • een snuifje zout en zwarte peper
  • 2 grote tenen knoflook, fijngesnipperd
  • 2 goedgevulde eetlepels tahin (sesampasta uit bio-, reform of streekgerechten afdeling)
  • 0,6 dl extra virgin olijfolie

 

  1. Verwarm de oven voor op 190 C°, verwijder de steel en het grootste deel van de wortel van de biet, schrob de biet onder water
  2. Leg de biet op aluminiumfolie, druppel er wat olijfolie over, verpak grondig en rooster gedurende een uur. Steek een keukenmes in de biet : als het omvalt zonder weerstand, dan is de biet gaar. Leg in een schaaltje (om het sap op te vangen) en laat afkoelen op kamertemperatuur.
  3. Snijd de afgekoelde biet in 4 stukjes en blender hem in heel kleine stukjes
  4. Voeg de overige ingrediënten, behalve de olijfolie, toe en blender tot een homogene massa.
  5. Druppel de olijfolie erbij terwijl je de massa blijft blenderen tot een gladde massa.
  6. Proef en kruid naar smaak met meer zout, citroensap of olijfolie, indien nodig. Voeg wat water toe, als de massa te droog is om te dippen.
  7. De hoemoes kan je gedurende een week in de koelkast bewaren. Smakelijk !
  8. Lekker als dip met stukjes rauwkost, op toast of als royaal broodbeleg.

 

Soepje van geroosterde rode biet en aardappel

  • 300 gr aardappelen in dobbelstenen
  • 300 gr geschilde rode biet* in dobbelstenen
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 1 steel selder, in dobbelsteentjes
  • 1 ui in dobbelsteentjes
  • 1 knoflookteen fijngesnipperd
  • 1 liter kippenbouillon
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • 2,5 dl (plantaardige) melk
  • 1 eetlepel citroensap
  1. Verwarm de oven voor op 190 C°.
  2. Verdeel de aardappelen en rode biet over een bakplaat en druppel er 1 eetlepel olijfolie over.
  3. Rooster de mengeling in de voorverwarmde oven, ongeveer 1 uur, en laat afkoelen
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soepppan op matig vuur en voeg de selder, de ui en het knoflook toe.
  5. Roer regelmatig om totdat de ui transparant wordt, in ongeveer 5 minuten.
  6. Voeg hier de gegrilde aardappelen en rode biet aan toe, samen met de kippenbouillon, de tijm en het laurierblad.
  7. Breng aan de kook en zet het vuur lager.
  8. Laat de mengeling zachtjes sudderen tot de selder gaar is, in ongev. 45 min.
  9. Neem de pan van het vuur en verwijder het laurierblad.
  10. Pureer het soepje met een staafmixer.
  11. Voeg melk en citroen toe.
  12. Breng verder op smaak met zout en peper.

 Smakelijk !

*Rode Biet – een bom aan vezels, antioxidanten, mineralen, vitamine A, C, en betacaroteen.

 

 

← Older Post Newer Post →